fbpx

Lovak mentését segítette Arina, a hannoveri véreb

0

Mint arról már többször hírt adtunk, Kovács Endre, Arina nevű hannoveri vérebét mentő / nyomkövető kutyává képezte át. Eddig több alkalommal segített eltűnt személyek felkutatásában, most azonban más feladatot kapott.

“2015.02. 21. Jászberény, Újerdő.

Ismét happy end, de ezúttal nem embereket, hanem lovakat mentett csapatunk.
21 órakor lakossági bejelentés érkezett ügyeletünkre. Egy lovas tanyából elszökött három ló. A tulajdonosok órák óta keresték őket, eredménytelenül. Nyomkövető kutyára volt szükség. Ari a hannoveri véreb, pár száz méteres aktív nyomkövetéssel egy közeli tanyába vezetett minket, de innen nem találta a kiutat. Ennek több magyarázata is lehet, de ez most nem fontos.

Azt terveztük, hogy autóval kőrbe járjuk a környéket abban bízva, hogy a homokos dűlőutakon valahol látható nyomokra bukkanunk, melyekről Ari újra indítható lesz. Néhány kilométerrel arrébb egy Y – elágazásnál mintha csak az égből pottyantak volna oda, megláttuk az egymástól jól kivehetően különböző méretű patanyomokat. Az is megállapítható volt, hogy céltalanul, irányítás nélkül bolyongó lovaktól származtak. Az autóból, reflektor fényénél is látható patavágásokat kb. 10 km-en keresztül követtük. Bár több helyen is elhagyták az utat és olyan műveletlen területekre tévedtek, ahol nem hagytak látható talajsérülést, Ari munkájára mégsem volt szükség. Minden esetben visszatértek, így szemmel követve is gyorsan haladtunk utánuk. Egy nagy U alakot leírva, a lakóhelyük felé vették az irányt. A lovas tanyától kb. két kilométernyire azonban ismét egy lucerna földre fordultak. Már azt hittük, hogy Ari segítségét kell igénybe vennünk, amikor mintegy 70 métere az úttól az elemlámpák fényében megpillantottuk a három riadtan toporgó szökevényt. Gazdájuk egy póráz segítségével elfogta a vezér paripát és haza vezette kalandra vágyó állatkáit.” – forrás: http://www.segitokutya.eu/

Forrás: utankereso.hu, segitokutya.eu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*