fbpx

Összeverték a vadászt, felfüggesztettet kaptak a rapsicok

0

Helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, ám a bűncselekmény minősítését módosította a Kaposvári Törvényszék tanácsa a hivatásos vadászra támadó eddei orvhorgászok ügyében.

A fiatalkorú férfi apja és bátyja kíséretében 2011 szeptemberében mentek el a falujuk melletti horgásztóra, ahol engedély nélkül álltak neki pecázni. Egy vadász észrevette őket és rájuk kiáltott, hogy álljanak meg, majd miután menekülni próbáltak, utánuk eredt, s közben értesítette kollégáját, aki a vádlottak házához ment.

A rapsic trió este ért haza: a kukoricásból kilépő első- és harmadrendű vádlottal szemben a rájuk váró vadász intézkedni akart, s a fiatalkorút az autójához próbálta kísérni, amikor megjelent az apa, s leütötte a vadászt, majd a földön fekvő férfit körülbelül tizenötször megütötte. A vadász felállt ugyan, de a másodrendű vádlott tovább ütötte, s a verésbe beszállt két fia is – a vadász könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a família megvadult férfitagjai ellen, s a kaposvári bíróság el is ítélte a trió tagjait, akiket könnyű testi sértésben is bűnösnek mondott ki. Mindannyian két évre felfüggesztett szabadságvesztést kaptak: a fiatalkorú egy év négy hónap fogházat, apja és bátyja pedig két-két esztendőnyi börtönt, emellett pártfogói felügyelet alá helyezték őket.

A törvényszék a büntetések mértékén nem változtatott, ám nem közfeladatot ellátó, hanem hivatalos személy elleni erőszakra módosította a minősítést. Miután megváltozott a minősítés, így elvileg egyelőre nem jogerős a verdikt, a vádlottak ugyanis nem vettek részt az ítélethirdetésen, s így nem tudni, fellebbeznek-e. ha igen, a per a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Forrás: erdő-mező online

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*