fbpx

Vádemelés a „medveölő” és társai ellen

0

Befejezték a nyomozást a 2014-es, Salgótarján melletti medvevadászat ügyében. A rendőrség tizenegy ember ellen javasol vádemelést az ügyészségnek.

Vádemelést javasol a rendőrség egy 54 éves férfi és tíz társa ellen, akik tavaly májusban kilőttek egy barna medvét egy Salgótarjánhoz tartozó erdőben – tájékoztatott a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Magyarországon a barna medve védett állat.

Nágel Tamás, a megyei főkapitányság sajtóreferense elmondta: a bátonyterenyei rendőrkapitányság természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés és lopás miatt folytatott le eljárást az 54 éves salgótarjáni G. Sándor ellen, továbbá természetkárosítás és lopás miatt társai, további tíz férfi ellen.

A nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították a Salgótarjáni Járási Ügyészségnek – tette hozzá.

A sajtóreferens kifejtette: G. Sándor 2014. május 10-én este vadászott egy Salgótarjánhoz tartozó erdőrészen, amikor – engedéllyel tartott lőfegyverével – meglőtt egy barna medvét. A kirendelt szakértői vélemény szerint az állat természetvédelmi értéke 250 ezer forint. A medve nem pusztult el, ezért a vadász másnap két vadásztársával együtt a két év körüli hím állat keresésére indult. A keresés tényét, időpontját és helyét a vadászati beírónaplóban nem rögzítették.

G. Sándor a következő napon több vadásztársasági tagból álló csoportot hívott össze, amellyel újra a sebzett vad keresésére indult. A megtalált medvét végül az egyik dunavarsányi gyanúsított lőtte le. A védett állatot társuk salgótarjáni ingatlanjába szállították, ahol kizsigerelték és megnyúzták.

A G. Sándor lakásán 2014. május 17-én megtartott házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták az állat bundáját, valamint 139 lőszert, amelyek tartásához a férfinak nem volt érvényes hatósági engedélye.

Forrás: MTI

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*