fbpx

Életfa avatás Zalaegerszegen

0

A zalaegerszegi Nimród Vadásztársaság 40 éves fennállását ünnepelte az Alsóerdőn lévő vadászházuknál.

Ebből az alkalommal felavatták a vadászok életfáját, melyet Balog Mihály hottói fafaragó népi iparművész készített.
Az életfán megörökítették a vadásztársaság 23 elhunyt tagjának a nevét. Ezzel a nemes gesztussal az egykori vadásztársak emlékét örökítették meg, munkájukat megbecsülve. Így emlékeztek rájuk, hogy ne merüljön feledésbe nevük. Az avatásra meghívták az elhunytak hozzátartozóit is. Az életfát, mely egyben egy emlékhely is, Horváth Gábor becshelyi plébános az Isten és az egyház nevében megáldotta.

Pál Tibor, a vadásztársaság elnöke megemlékezésében felvázolta a társaság rövid történetét. A hőskor 1946-ban kezdődött. Akkor, a jelenlegi vadásztársaság területén 8000 katasztrális holdon, Bazita, Besenyő, Dobronhegy határában, január 18-án megalakult a „Bazitai Fecske Vadásztársaság”. Ugyanezen a helyen, valamennyivel nagyobb területen 1967-ben megalakult a Ruhagyári Vadásztársaság, s 1975-ben pedig felvette a jelenlegi Nimród Vadásztársaság nevet. Ez utóbbi eseményt ünnepelte a társaság.

Ez alkalommal Nimród Vadászéremmel tüntették ki a társaság két tagját: Baka Lajos hivatásos vadászt és Ebedli József sportvadászt.
A jelenlegi 48 fős tagság és a meghívott vendégek, hozzátartozók együtt ünnepeltek a vadászház fákkal körülvett árnyas udvarában.

nimrodeletfa2015tabla

Forrás: forestpress.hu; Kép és szöveg: Szakács László

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*