fbpx

„Beköltözött” a vadászat a szécsényi kastélykertbe

0

Immár harmadik alkalommal, június utolsó szombatján tartották meg a Nógrád megyei Diana Vadászhölgy Klub tagjai a már-már hagyománnyá váló gyerek-vadásznapot. Az országos szinten is egyedülállónak minősülő rendezvénynek – amelyhez az égiek is kegyesek voltak és kellemes időben telt a nap – a szécsényi kastélypark páratlan szép környezete adott otthont. Ifjú Nimródok és Dianák tucatjai gyarapodtak tudásban és tapasztalatban, szülő és gyermek egyaránt elégedetten és boldogan tért haza a tartalmas bemutatók, sorversenyek, közös ebéd és baráti beszélgetések után.

A Nógrád megyei Diana Vadászhölgy Klub tagjai ismét egy jól sikerült rendezvényen vannak túl. Gyerek-vadásznapjukon szép számú gyermeksereg és érdeklődő szülő ismerkedett vaddal, vadászattal, valamint természettel kapcsolatos hasznos és érdekes információkkal. A rendezvény elején megnyitó keretein belül üdvözölték a megjelent vadászpalántákat, akik némi izgalommal várták az előttük álló napot.

Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke örömmel nyugtázta az évről-évre megrendezendő nógrádi gyerek-vadásznap sikerét, a megyei Dianák összefogását és áldozatos munkáját, majd szólt a kastélypark magával ragadó szépségéről, amely ugyancsak kiváló helyszínnek bizonyult.

Szabó László, az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád megyei Területi Szervezetének elnöke fontos szakmai tudnivalókat osztott meg a jelenlévőkkel. Beszédében hangsúlyt fektetett a vad szeretetére és gondozására, a megfelelő vadgazdálkodásra és a fiatalok helyes nevelésére. Elmondása szerint mai rohanó világunkban, bizony elég sok gyermek virtuális világban él, ahol a számítógép és az azon található játékok, programok jelentik a kikapcsolódást. Felhívta a figyelmet a természet és az állatok megismerésére, illetve annak fontosságára, hogy mennyivel egészségesebb és hasznosabb, ha gyermek kimozdul a természetbe és a friss levegőn szerez tapasztalatokat, élményeket környezetéből.

Elfogadta a Dianák meghívását Wallendums Péter, a Magyar VADÁSZLAP főszerkesztő-helyettese is, aki köszöntőjében egyebek mellett a vad ismeretéről, a vadászat- és a természetszeretet fontosságáról szólt, majd maga is egy állomáson, játékos formában, hasznos információkat megosztva fogadta a csapatokat.

Mikula Katalin, a Nógrád megyei Diana Vadászhölgy Klub vezetője pedig örömmel nyugtázta a szép számmal egybegyűlt gyerekek és szülők érdeklődését, majd ismertette a technikai információkat, az állomásokat, illetve a napirendet.

Ezt követően önfeledt, játékos versengés vette kezdetét, ahol egyebek mellett zászlókészítés, kép- és vadászati felszerelések felismerése, vadbőrök és kutyafajták bemutatása és zsákban futás várta a vegyes korosztályú csapatokat. Az akadálypályák és az eredményhirdetés után kisállat simogató, pónilovaglás, fogatozás, valamint rendőrségi- és tűzoltó autók bemutatása következett.

A napot közös bográcsgulyás-evészet és baráti beszélgetés zárta, ahol a szülők és a szervezők örömmel összegezték: a kis Nimródok és Dianák egy igazán hasznos és szórakoztató napot tudhattak maguk mögött.

15.006.28.Vad+ísznap,Holl+-k+Ĺ,Kist 055

15.006.28.Vad+ísznap,Holl+-k+Ĺ,Kist 058

15.006.28.Vad+ísznap,Holl+-k+Ĺ,Kist 032

Fotók: Gyurkó Péter, Nógrád megyei Hírlap

Sándorné Csuka Enikő

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*