fbpx

Újabb fejlesztések a Budakeszi Vadasparkban

0

A Budakeszi Vadaspark az elmúlt egy évtizedben gyökeres változáson ment keresztül; mára szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve is korszerű, vonzó, sokféle programjával széles közönségigényt kiszolgáló családi kikapcsolódási centrummá nőtte ki magát. E változás-folyamat egyik legújabb mérföldköve a főbejárat felújítása és funkcionális bővítése.

Alig két hónapja készült el a Budakeszi Vadaspark egyik büszkesége, a gyermekeket az erdő világába kalauzoló Makk kuckó játszótér, most pedig megkezdődik a 80-as években épült főbejárat felújítása. A jelenlegi főbejárat művészeti értékét emeli az ifjú Szabó István által alkotott bronz szarvas szobor. Az elmúlt 30 évben a főbejárat nemcsak jelképévé, hanem a Budakeszi Vadaspark egyik meghatározó elemévé is vált.

A most kezdődő fejlesztés tervezése során elsődleges szempont volt, hogy a kapu és a pénztár-épületek tetőszerkezetének jelenlegi stílusa ne vesszen el, hogy az új épület karaktere visszaidézze a mostani bejárat hangulatát, építészeti stílusát. További szempont volt a vizesblokk fejlesztése, új WC, valamint az esélyegyenlőségi szempont alapján egy mozgássérült WC kialakítása is. Funkcióját tekintve megújul a pénztár, Baba-mama kuckó, valamint jelenlegi bejárat felületkezelésére is sor kerül. A felújítási koncepció messzemenőkig figyelembe vette a látogatói igényeket; a látványterveket nézve kijelenthetjük, a munkálatok végeztével egy minden igényt kielégítő, korszerű és gyönyörű főbejárat köszönti majd a Vadaspark látogatóit.

A munkálatok 2015. augusztus 3-án kezdődnek, és a tervek szerint szeptember végén készül el az új főbejárat.

A munkálatok ideje alatt a pénztár, a jegyvásárlás és a belépés a parkba zavartalanul működik. A babák és mamák a mosdókban kialakított pelenkázó asztalt tudják használni, amíg el nem készül az új Baba-mama kuckó.

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*