fbpx

Falánk medvék

0

Az Egyesült Államokban gyakori, hogy a barna, illetve a fekete medvék „betörnek” a házakba és felfalnak mindent, amit találnak a szekrényekben és a hűtőben. Rájöttek mennyivel egyszerűbb így élelmet szerezni. Az európai nagyragadozók is, bár ösztönösen félnek az embertől, de egyre gyakrabban bukkannak fel lakott területeken. Egy-egy elragadott juh, vagy „átrendezett”, kifosztott porta marad csupán utánuk. Nem történt ez másképp Even Borthen Nielsen Norvég háztulajdonossal sem.

Több mint száz üveg sört és minden élelmiszert elfogyasztott az a medvecsalád, amely a napokban betört egy norvégiai hétvégi házba. Az anyamedve és három bocsa még a falat is áttörte.

“Durva partit csaptak. Az egész házat összedöntötték” – mondta Even Borthen Nielsen háztulajdonos a The Local című lapnak.

“A mancsnyomok az ablakokon és a medveürülék a házban nem sok kétséget hagy a felől, hogy ki a bűnös, arról nem is beszélve, hogy egy átlagos besurranó tolvaj nemigen töri át a falat, amikor a bejárati ajtó jól működik” – tette hozzá Nielsen.

Elsőként a tulajdonos anyja és nagyanyja érkeztek a helyszínre, és döbbenten látták a pusztítást – olvasható a Yahoo hírportálon. A bútorzatban okozott károk és a száz sör mellett még elfogyasztották a házban található összes ehető dolgot, többek között mézet, csokoládéöntetet és pillecukrot. Nielsen attól tart, hogy az állatok esetleg visszatérnek.

Forrás: MTI

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*