fbpx

Lezárták a nyomozást az orvvadászok ellen

0
A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Vizsgálati Alosztálya orvvadászat bűntett, lopás vétség, továbbá lőfegyverrel, vagy lőszerrel visszaélés bűntett miatt folytatott eljárást.

A nyomozás során beszerzett adatok szerint Sz. Ferenc Imre 68 éves vízvári lakos és társa, F. Gábor 53 éves székesfehérvári lakos 2014. december 18-án 20 óra körüli időben a Mátraverebély, szentkúti parkoló mögötti földúton közlekedtek a 68 éves férfi tulajdonát képező – érvényes műszaki engedéllyel nem rendelkező – személygépkocsival. A két férfi egy rendőrautót meglátva a járművel megfordult, majd a földútra visszatérve el akartak menekülni. A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei a gyanús viselkedést észlelve a gépjárművet megállították és a járművezetőt, valamint utasát ellenőrizték. Az egyenruhások az átvizsgált járműben egy dám szarvasborjú tetemet, valamint egy lőfegyvert és ehhez használatos lőszereket találtak. A beszerzett adatok alapján megállapítást nyert, hogy Sz. Ferenc Imre társával – az intézkedést megelőző órákban – a Márkháza és Mátraverebély közötti vadászterületen engedély nélkül lőtte le a szarvas borjút, majd azt kizsigerelte, és egy vászonzsákba téve akarta eltulajdonítani. Megállapítást nyert továbbá az is, hogy a férfi a lőfegyver és a lőszer tartásához szükséges érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkezik, azokat a tartásukra jogosult felesége adta át részére.

A rendőrök a lőfegyvert, lőszert, a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet és az eltulajdonítani kívánt vadat, lefoglalták; a két férfit, valamint Sz.-né S. Ágnest a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók az 58 éves székesfehérvári nőt lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette, míg Sz. Ferenc Imrét lőfegyverrel, vagy lőszerrel visszaélés, orvvadászat bűntett és lopás vétség, F. Gábort orvvadászat bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A bátonyterenyei nyomozók az eljárást a napokban befejezték, és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították a Salgótarjáni Járási Ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*