fbpx

A Gemenci Erdei Vasút napja

0

A Gemenci erdő területén 100 évvel ezelőtt elindított keskeny nyomtávú vasút teremtette meg a lehetőséget a kisvasutas erdőjárásra. A ma már főleg turisztikai célokat szolgáló, Magyarország egyetlen ártéri erdei vasútja abban az értelemben is kuriózum, hogy erdőgazdálkodási feladatokat is ellát, hiszen még faanyagszállításra is használják. A centenáriumot egész napos családi eseményekkel, különleges túrákkal és sűrített járatokkal ünnepli meg a Gemenc Zrt. A száz évre visszatekintő erdei vasút értékét azzal is elismerték, hogy idén a Magyar Turizmus Zrt. az erdőgazdasággal közösen a Gemenc Zrt. Ökoturisztika Központjában, Pörbölyön rendezi meg a Kisvasutak Napja országos eseményt is.

Az esemény időpontja:

  1. szeptember 12. (csütörtök) 10:00 órától

Az esemény helyszíne:Gemenci Erdei Vasút napja2

Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ – Pörböly, Bajai út 100. GPS 46° 12’0042” N 18°49’5783” E

PROGRAM

NAGYSZÍNPAD – Pörböly

10:00 Megnyitó

10:40 Vonatozás citerazenével

14:00 Sióagárdi Fecske Bábcsoport előadása

15:00 A ZENE AZ KELL – A Bajai Fiatalok Színházának zenés előadása hazai és világhírű musicalekből

16:00 Kolompos Együttes előadása

TOVÁBBI PROGRAMOK

  • kézműves foglalkozások (fajáték készítés, agyagozás, gyöngyfűzés) ● langalló sütés kemencében, kóstolóval ● népi játékok ● a Gemenci Erdei Vasút modelljeinek bemutatója ● kézihajtányozás ● mézkóstoló ● helyi termékek vására ● kvízjátékok ● kisvasúti tablókiállítás

LASSI MEGÁLLÓ

Halászati eszközök bemutatója, hálókészítés, keszegsütés, segway-túrák, íjászat és bábkészítés (12:00-ig, zsákomban a bábom) várja az érdeklődőket.

A vonatok Pörböly – Lassi – Gemenc-Dunapart állomások között rendkívüli, sűrített menetrend szerint közlekednek ezen a napon.

Gemenci Erdei Vasút napja 1

Forrás: GEMENC Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*