fbpx

A határ a csillagos ég…

0

…mondást mintha a Weigl vadászbolt ihlette volna. Az új üzlet megnyitójának apropóján beszélgettem Weigl Árpáddal, a kereskedelmi egység tulajdonosával, jövőbeni terveiről és az újonnan megnyílt üzletről.

A cég történetéről érdeklődve megtudtam, hogy 2009-ben „home office” jelleggel, internetes weboldallal kezdték az árusítást. Ekkor még főleg optikákat, csillagászati távcsöveket és lámpákat forgalmaztak. 2011-ben alakítottak ki egy bemutató teret, ahol az optika mellett már egyéb vadászati felszerelések is megjelentek. Ezt követően folyamatosan nőtt a cég, csatlakoztak új munkatársak és 2013-ban a Kék Golyó utcai boltot bővítették és már a vadászfegyverek is felkerültek a palettára. Lassan azt a helyet is kinőtték és újabb két év elteltével most, 2015-ben érkezett el az idő és a lehetőség, hogy egy nagy, 180 négyzetméteres boltot is meg tudtak tölteni.

A választékot végigmustrálva először nem is tudtam, hova kapjam a fejem. A szebbnél szebb alkalmi öltözékek, lóden-, bőr- és tweedzakók mellett a mindennapi használatra alkalmas ruhák is szép számmal sorakoztak a polcokon. Az eladóktól megtudtam, hogy csak olyan termékeket szeretnek árusítani, amit ők maguk is szívesen használnának és személyesen meg tudtak bizonyosodni azok minőségéről.

Arra a kérdésemre, hogy kit tekint igazi célközönségnek, Weigl Árpád a következőt válaszolta: – Igyekszünk lefedni az alsóbbtól a felsőkategóriáig a teljes palettát, de főleg exkluzív, márkás termékeket érékesítünk. A minőség iránt igényes vásárlókat célozzuk meg, de ha igény mutatkozik rá, akkor természetesen nem csak a kínálatunkban szereplő termékeket, leginkább fegyvereket is beszerezzük. A Blaser és a Fjällräven márka teljes szortimentje megtalálható nálunk. A Kettner csapatában eltöltött idő alatt megtanultam, hogy kell a vásárlókkal kommunikálni, és milyen fontos a személyes kontaktus, mert csak így lesz az egyszeri boltba betévedő vevőből visszajáró „vendég”. Igyekszünk mi is ennek szellemében dolgozni.

Az eladók kedvessége, a bőrbakancsok és a fegyverolaj illata, a vitrinekben csillogó távcsövek látványa magával ragadott és az a régi, jóleső érzés fogott el, mint hajdan, gyermekkoromban, amikor egy-egy „ünnepnap” alkalmával betértünk édesapámmal egy békebeli vadászboltba. Mindenkinek csak ajánlani tudom Budapest, a tizenkettedik kerületben, a Nógrádi utca 39. szám alatt található boltot, amely mostantól „tárt karokkal” várja a vadászokat.

Forrás: Zachán Viktor

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*