fbpx

A „Bükk gyöngyszeme”

0

Hiánypótló imázsfilm készült a turisztikailag stratégiai fontosságú Lillafüred és Miskolctapolca térségéről. Az elmúlt években látványos idegenforgalmi fejlesztések történtek a régióban, megépült a Lillafüredi Sport- és Kalandpark, felújították a Lillafüredi Függőkertet, a Diósgyőri Várat és a Miskolctapolcai Barlangfürdőt. A régiós összefogást teremtő filmmel a nagyközönség figyelmét a Lillafüred környéki látnivalókra szeretnék irányítani.

A gyönyörű képsorok láttán egyértelművé válik, hogy Lillafüred nem véletlen kapta a „Bükk gyöngyszeme” elnevezést, hiszen az ország egyik legszebb természeti adottságaival rendelkező üdülőhelye számos látnivalóval, gyönyörű kirándulóhelyekkel. Az alkotás a természeti értékek mellett bemutatja a térség kulturális és történelmi nevezetességeit is.

A számos látnivalót felsorakoztató film remélhetőleg ráirányítja a figyelmet arra is, hogy Lillafüred idén ünnepli klimatikus gyógyhellyé nyilvánításának 80. évfordulóját. A jubiláló város 2015-ben elnyerte a világ legnagyobb turisztikai közösségi weboldal, a TripAdvisor Kiválósági Tanúsítványát is. A térség arculatát meghatározó lillafüredi Hunguest Hotel Palota pedig bekerült a Magyar Értéktárba. Ez különösen nagy elismerés, hiszen a Nemzetgazdasági Minisztérium először részesített szállodákat ebben a megtisztelő címben.

Forrás: Herczeg Dóra

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*