fbpx

A közös munka gyümölcse

0

Október 18-án, immár harmadik alkalommal rendezte meg közös trófeaszemléjét a Nyugat Cserhát és a Sasbérc vadásztársaság, ahol az idei bőgés során terítékre került gímbikákat állították ki. Az őszies időben a szép számú érdeklődő 51 gímtrófeát tekinthetett meg. A boldog elejtők közül is sokan tiszteletüket tették, többen családi programként tekintettek erre a napra.

A megnyitó során – a vadászkürtösök szignáljait és a vadászhimnuszt követően – Pántya István, a Sasbérc Vt. és Szabó Ferenc, a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztályának vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Utóbbi kiemelte a közös szakmai munka példaértékű jelentőségét, amit a két társaság ezen a tizenegyezer hektáron végez.

Mind az érmes arány, mind a mínuszpontos lelövések visszaszorulása javuló tendenciát mutat, s az összehangolt, következetes munka eredménye a vadállományon is meglátszik. Idén nem voltak ritkák a 10 évnél öregebb, a térségben kimagaslónak számító, 9 kilogramm trófeasúly feletti agancsosok sem – mondta el szakmai értékelésében Csizek Róbert fővadász.

Az egyik legnagyobb és legérdekesebb bika egy, a bal szárán „buzogányos” koronával rendelkező 9,4 kilogramm trófeasúlyú egyed volt, melynek az elmúlt négy év hullajtott agancspárjait is megtekinthették az érdeklődők.

A késő délutánba nyúló szakmai és családi találkozón, a kissé borongóssá vált idő ellenére is kellemes, baráti hangulat uralkodott, melyhez hozzájárult a házigazdák kedvessége mellett a sok finom étel és a cigányzenekar is.

ZV

Trófeaszemle

 Trófeaszemle

Trófeaszemle

Trófeaszemle

Trófeaszemle

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*