fbpx

Kisalföldi Trófeaszemle

0

Az idei trófeaszemle 2015. október 10-én a mosonmagyaróvári majoroki Lőtéren zajlott, és a Lajta-Hanság Zrt. volt a házigazdája.

Giczi Ferenc, a Lajta-Hanság Zrt. vadászati ágazatvezetője nyitóbeszédében kiemelte a rendezvény szakmai jelentőségét, kihangsúlyozva, hogy egyre „értékesebbé” válik a mustra, tavaly a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt., idén pedig a Szigetköz Vadásztársaság is csatlakozott a szemléhez, így több mint 100 ezer hektár gímállományát mutatja be; 143 db bika esett szeptemberben, ezekből 130-at állítottak ki.KAEG Zr. trofeaszemle_2

Rövid statisztika:
FSZVSZ: 23 db bikájának átlagsúlya 4,6 kg (érmes 5 db);
Lajta-Hanság Zrt. 21 db, átlag 6,26 kg (érmes 15 db);
Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.78 db, átlag 5,45 kg (érmes 25 db);
Szigetköz VT: 21 db, átlag 5,9 kg (érmes 9 db).

A KAEG Zrt. területén elejtett bikák érmes aránya megegyezik a tavalyi 37%-kal. A legnagyobb bika Ravazdon esett, 8,25 kg-mal. A legnagyobb átlagsúly ismét a Ravazdi Erdészetnél lett, a 13 bika átlaga 5,79 kg. A 2015 átlagos évnek tekinthető a tavalyi kimagaslóhoz képest. A területen a szúnyogok nem zavarták a bőgést és a vadásztatást, azonban az abnormális időjárás annál inkább: szeptember elején is, és a hónap közepén is trópusi hőség vetette vissza a szarvasnászt. Ennek ellenére mind a sportvadászok, mind a külföldi bérvadászok nagyszerű trófeákkal gazdagodtak, a tervezett kilövések is teljesültek.

A szemlén a vendégek sorra járták a kiállított bikákat, az elejtők és a kísérők felelevenítették a szeptemberi esték és hajnalok izgalmas pillanatait. Az esemény végén a házigazdák ebédre – a programhoz illően vadsültre és vadpörköltre – hívtak meg minden kilátogató vendéget.

Forrás: KAEG Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*