fbpx

Zajlik az élet a Vajdahunyadvárban

0

A 150 000. látogatót köszöntötték a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban. A városligeti Vajdahunyadvár egyre népszerűbb a nagyközönség körében. A történelmi épületcsoport nem egyszerű turistalátványosság, hanem 119 esztendeje működő közgyűjtemény otthona. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum rendezvényeit, kiállításait egyre többen keresik fel, amit az is bizonyít, hogy november 24-én köszönthették az év 150 000. látogatóját.

Ennek az eseménynek természetesen vannak előzményei. Ez a múzeum volt például a leglátogatottabb a Múzeumok Éjszakája nyári rendezvényén. Az új attrakcióinak – köztük a látogatásra megnyitott tornyainak – köszönhetően nagyságrenddel növelte látogatóinak számát 2015-ben. Színes programok, családias hangulat fogadja a látogatót az év minden napján a városligeti Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum otthonában.

A megújuló múzeum életében újabb jeles nap köszöntött be november 24-én: az idei esztendő 150 000. látogatóját köszöntötte Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, valamint Dr. Estók János főigazgató. A szerencsés látogató Zámbori Péter volt. Korábbi rendszeres látogatóként családjával érkezett a múzeumba, feleségével és két fiával, nagy örömmel fogadta a kitüntető oklevelet, a vele járó hungarikum csomagot a Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából, valamint az ingyenes múzeumi belépőket és díjmentes keszthelyi hétvégét a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtártól.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egyben bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében a Magyar Mezőgazdasági Múzeum a számára épített városligeti Vajdahunyadvárban működik tovább az épület felújítását követően is.

Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, dr. Varga Hajnalka

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*