fbpx

Élő Betlehem a Budakeszi Vadasparkban

0

Szombattól újra megcsodálható a főbejáratnál tündöklő élő Betlehem, illetve a bibliai állatokkal kapcsolatos különleges szakvezetésen is részt vehetnek az érdeklődők.

A Betlehem élő hangulatát, a Pici Tanyánkról átvezetett néhány állatunk közreműködésével tesszük még ünnepélyesebbé, természetesen csak azok a “statiszták” jöhetnek számításba, melyek a Bibliában is szerepelnek.

A Betlehem szinte mindenben az eredetit mintázza: a kis Jézust, Máriát, Józsefet, valamint a három napkeleti bölcset – Gáspárt, Menyhértet és Boldizsárt – képzőművész alkotta élethűre, szinte egy háromdimenziós festmény tárul a szemünk elé. A különleges kompozíció minden nap megcsodálható a bejártnál, de élő állatokkal kiegészülve csak hétvégeken tekinthető meg, hogy az általuk kitaposott füves terület ne szenvedjen maradandó károsodást.

A Bibliában szereplő állatokkal mostantól szakvezetések során is találkozhatnak az érdeklődők. A Szentírás hemzseg az állatok jelenlététől. Nemcsak Noé bárkájának történetében olvashatunk róluk, hanem számos emberi tulajdonság szimbólumaként is felbukkannak, és több olyan történet is akad, melyben nemcsak mellékszereplőként, hanem gyakran főszereplőként találkozhatunk velük. A parkban sétálva, zoo-pedagógus kíséretében rengeteg érdekes és meglepő tényt ismerhetnek meg a szentírásban szereplő állatokról. Többek között megtudhatják, mi volt az első, nevén nevezett állat, ami a Bibliában szerepelt? Mit jelent a „tiszta” és „tisztátalan” állat kifejezés? Melyek voltak az áldozati állatok, és melyek az emberi tulajdonságokat szimbolizáló állatok a Szentírásban?

A szakvezetések külön díjazással vehetők igénybe, előzetes regisztráció (budakeszi.vadaspark@bkvp.hu) alapján fogadjuk a max. 25 fős csoportokat hétköznap.

betlehem_1

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*