fbpx

Az erdő ízei

0

Szerencsére időről, időre akad egy-egy műsor, amely a vadászatot nem csak a fegyverek, vagy a sajnálatos balesetek után méri, hanem bemutatja annak kulturális hátterét és mi mással lehetne közelebb hozni az emberekhez a vadászatot, mint a hasukon keresztül.

Az ország egyik legnézettebb kulturális és gasztro műsorában a „Gasztroangyalban” sokszor tűnnek fel vadból készült receptek, ilyen az alábbi is, amely kakukkfűvel pirított, vaddisznómájjal töltött gombafej erdei gyümölccsel.

Elkészítése a következőképpen történik:

A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott májat. Fűszerezzük ízlés szerint kakukkfűvel, borssal, sóval és egy kis őrölt köménnyel. Amikor máj puha, nem kell sokáig pirítani, félretesszük. (Jó, ha picit rózsaszín marad.) Amikor langyosra hűlt, nagyon apró kockára vágjuk, vagy összetörjük, de húsdarálón le is darálhatjuk. A petrezselyemzöldet, a hagymafüvet apróra vágjuk és az egész tojással együtt az összetört májba keverjük.

A gombákat megtisztítjuk, a tönkjeit kitörjük, melyet apróra vágva hozzáadhatunk a pástétomhoz. A gombafejeket sóval, borssal ízesítjük és egy pici barnacukrot is szórhatunk rá.

eeA vékonyra szeletelt bacon szalonnát ropogósra sütjük, és mint egy szalagot a gomba belső szélére tekerjük. Végül megtöltjük a májpástétommal. A tetejére pár szem erdei gyümölcsöt helyezzünk. A visszamaradt szalonnapörcöt és a vörösbort a wokba tesszük, felforrósítjuk, majd belehelyezzük a töltött gombafejeket, először pároljuk, majd megsütjük benne. A töltelékes felét nem kell sütni a gombafejeknek, csak azt az oldalát pirítjuk, pároljuk, amelyet nem töltöttük.

Hozzávalók:

– fél vaddisznómáj
– bacon szalonna
– kalapos erdei gomba
– hagymafű (snidling vagy vékonyszálú metélőhagyma)
– petrezselyem
– 1 tojás
– 3-4 fej vöröshagyma
– kakukkfű
– őrölt kömény
– őrölt fehér bors
– só
– zsiradék
– vörös bor
– idény erdei gyümölcsök

Forrás: gasztroangyal.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*