fbpx

Szafarizó turisták mentették meg a haldokló oroszlán életét

0

A fiatal hímnek egy orvvadászok által kitett csapda tekeredett a nyaka köré. Csak a szerencsének köszönheti, hogy életben maradt.

No, és persze annak a két, lelkiismeretes állatbarátnak, akik azután, hogy szafarizás közben meglátták a rettenetes állapotban lévő nagymacskát, azonnal értesítették a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park munkatársait. A gondozókból és állatorvosokból álló mentőcsapat néhány órával később indult a sérült oroszlán keresésére.

Meliska Viljoen és Meike Pettit a szafari után – a biztonság kedvéért – a Kruger Nemzeti Park Facebook-oldalán is megosztották a hímről készült döbbenetes fotókat. A poszt rövid idő alatt komoly érdeklődést generált: több száz megosztás és komment érkezett rá, melyek szinte kivétel nélkül a nemzeti park felelősségét firtatták.

„Szeretném látni, mit reagál erre a park vezetősége”

– írta egyikük. Míg egy másik felhasználó arról értekezett hosszabban, hogy szerinte a nemzeti park csak beszedi a pénzt a turistáktól, de a bevételt egyáltalán nem az állatok ellátására fordítja. A hőbörgőket végül az egyik lány intette le, aki elmondta, a mentőcsapat szinte azonnal az általuk leírt helyszínre sietett.

Mint kiderült, a fiatal hímnek nagy szerencséje volt: az orvosok még azelőtt el tudták távolítani a húsába ékelődött drótokat, hogy az komoly fertőzéseket okozott volna.

„Voltak pillanatok, mikor úgy tűnt, a legyengült szervezete nem bírja majd a gyógykezeléssel járó megpróbáltatásokat, és el kell altatnunk, de erre végül nem került sor”

– nyilatkozta a park főállatorvosa, majd hozzátette, az oroszlánt egy rövid ideig a központban kezelték, mostanra viszont megerősödött annyira, hogy visszaengedjék őt a vadonba.

Forrás: 24.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*