fbpx

Répászky Miklós lett az év erdésze és vadásza 2015-ben

0

Február 6-án, szombaton adták át az Év Agrárembere kitüntető címet Herceghalmon. Erdészet és vadászat kategóriát első alkalommal hirdettek meg a szervezők, amelyben a zsűri döntése alapján végül Répászky Miklós erdőgazdálkodó, erdészeti szakirányító lett a győztes. Az Év Agrárembere a növényvédelem területén végzett közcélú tevékenységéért Zsigó György lett, míg a közönségdíjat Bóbics László kehidakustányi növénytermesztő kapta meg.

Répászky Miklós mintegy 5000 hektár magánerdő szakirányítását végzi, Abádszalók környékének erdősítésében is nagy szerepet vállalt az elmúlt évtizedekben. A szakemberrel a rendezvény estéjén interjút is készítettünk, amit hamarosan szerkesztett formában olvashatnak honlapunkon.

A verseny erdészet-vadászat kategóriájában Tőzsér Mária erdészre, Adamcsik László vadászra és Juhász István fakitermelőre, sportfavágóra lehetett szavazni.

Az erdészet-vadászat kategória győztesét egy öt tagú zsűri választotta meg két fordulóban, melynek az Erdő-Mező főszerkesztője, Gribek Dániel is tagja volt. Mellette az OTP-től Benedek Fülöp, az Országos Magyar Vadászkamarától dr. Jámbor László, a kategóriatámogató Agrárin Kft.-tól a verseny főszervezője, Mátrai Zoltán valamint a Nimród Vadászújság főszerkesztője, dr. Zoltán Attila voksolt.

További eredmények:

Év Agrárembere: Zsigó György

Közönségdíjas: Bóbics László

Kategóriagyőztesek:

Agrárgépészet: Kustra Mihály

Agrárkutatás: Dr. Birkás Márta

Állattenyésztés: Pócz János

Erdészet-vadászat: Répászky Miklós

Feldolgozó-élelmiszeripar: Günzer Tamás

Fenntartható gazdálkodás: Szólláth Tibor

Fiatal gazda: Czakó Szabolcs János

Kertészet: Müller Jenő

Növénytermesztés: Dr. Szöllősi Károly

Növényvédelem: Zsigó György

Forrás: erdo-mezo.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*