fbpx

Medvetámadás Hargita megyében: csúnyán megsebesült az áldozat

0

Medve támadott meg egy 28 éves fiatalembert hétfő délután Hargita megyében, az erdőn fát vágó férfit kollegái mentették ki a dühöngő állat karmai közül.

Az áldozatot kórházba szállították, most már túl van az életveszélyen. A Csíkszenttamás közelében történt medvetámadásról a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség védett övezetek részlegének vezetője azt nyilatkozta: a szekérrel fáért induló áldozat túl közel merészkedhetett a medve barlangjához.

„Emiatt támadhatott rá az állat” – mondta Both József, aki az erdész elmondását felidézve közölte: a férfi lábát csúnyán megharapta a rátámadó medve. „Kollégái segítettek neki, és kiszedték a karmai és fogai közül” – mondta a Vocea Transilvaniei portál tudósítása szerint a hivatal munkatársa.

A sebesült férfi élete még nem volt biztonságban, ugyanis el kellett vonszolni a szekérig, majd olyan helyre kellett szállítani, amit autóval is meg lehet közelíteni. A sérültet végül a Hargita megyei kórház sürgősségi osztályára szállították.

Kísérői azt nyilatkozták: a megvadult állat mintha a semmiből tűnt volna fel, ha az áldozat egyedül van, minden bizonnyal megöli. Fejszékkel, botokkal támadtak a medvére, amely eközben vonszolta magával a fiatalembert. A kórház tájékoztatása szerint habár az áldozat lábán mély sebek vannak, állapota stabil.

Két héttel korábban Borszék közelében egy 47 éves férfira támadt egy medve, az áldozat a nyakán sérült meg. Hargita megyében tavaly öt személy kerül kórházba medvetámadás következtében.

Forrás: maszol.ro

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*