fbpx

Hazatértek az afrikai trófeák Nagykárolyba

0

Újra megtekinthető a nagy sikerű Afrika kiállítás a Károlyi Kastély emeleti kiállítótermeiben, miután a múlt héten hazahozták az expo anyagát Szegedről.

Az afrikai trófeák mintegy fél évig voltak egy nagyszabású, „Csak a jó meleg Afrika” elnevezésű tárlat részei Szegeden. Az ottani kiállítást több mint 26 ezren látták, még a zárás napján is 1300-an tekintették meg. A tárlaton a valóshoz hasonló környezetben, hangeffektusokkal ellátva láthatták és hallhatták a látogatók a szavanna állatait.

A preparátumok és kiállított tárgyak a múlt héten érkezetek vissza Nagykárolyba, ahol több napos munka következett, hogy mindent visszahelyezzenek eredeti helyére. Az állatok vissza is kerültek, Hágó Nándor, a Városi Múzeum vezetője elmondta, hogy egyedül a fegyverek hiányoznak az eredeti kiállításból. Ezeket elküldték restaurálási munkálatokra, és valamikor nyár közepén érkeznek majd vissza Nagykárolyba.

A kiállítás anyagát Sir Dr. Pánczél Zoltán hagyta a nagykárolyi múzeumra, aki 1959 május 31.-én született Szatmárnémetiben. Édesanyja, Pánczél (Nonn) Margit révén nagykárolyi gyökerekkel is rendelkezett. Dédnagyapja, Nonn Gyula, aki a nagykárolyi vadásztársaságot alapította révén már ifjúként a vadászat szerelmesévé vált. Élete során beutazta az egész világot, kivételes trófea és fegyvergyűjteményt halmozva fel.

Forrás: nagykaroly.szatmar.ro

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*