fbpx

Bakó Norbert a világ ötödik legjobb ifjúsági sportfavágója

0

A tavalyi dobogós eredményt ugyan nem sikerült megismételnie, sérüléssel bajlódva azonban így is az ötödik helyen végzett Bakó Norbert a STIHL Timbersports ifjúsági világbajnokságon május 25-én, ahol a francia, a hazai pályán versenyző osztrák és a cseh sportfavágókat tudta maga mögé utasítani. A Rookie VB-t végül a kanadai Ben Cumberland nyerte meg, mögötte az ausztrál Andrew Kelly, harmadikként pedig az amerikai Ben Kniceley végzett. Egyetlen európaiként az utolsó pillanatban a spanyol Iker Vicente tudta megelőzni a magyar versenyzőt, aki két fordulón keresztül a negyedik helyen állt.

Bakó Norbert az első versenyszámban mindössze a hatodik legjobb időt tudta produkálni, ám köztudott, hogy a magyar versenyzőnek nem a motorfűrészes szám az erőssége, így a Stock Saw után sorra javította az eredményét.

Bakó Norbert a fejszés Standing Block Chop versenyszámban már a harmadik legjobb idővel a negyedik helyre ugrott

Bakó Norbert a fejszés Standing Block Chop versenyszámban már a harmadik legjobb idővel a negyedik helyre ugrott

A fejszés Standing Block Chop versenyszámban már a harmadik legjobb idővel sikerült előre kerülnie az összesített negyedik helyre, amit a fűrészes Single Buck versenyszámban is meg tudott tartani, hiszen ott a negyedik leggyorsabb vágást könyvelhették el neki.

Komoly izgalmak vártak a magyar versenyzőre és a nézőkre is a negyedik, utolsó fordulóban, hiszen Bakó Norbert mindössze egyetlen pontra volt a harmadik helyen álló, amerikai Ben Kniceley-től. Az Underhand Chop azonban csak az ötödik legjobb időt hozta, míg az addig összesítettben addig utolsó helyen álló, spanyol Iker Vincente kiváló idővel első lett a versenyszámban, amivel éppen beérte, sőt meg is előzte a magyar versenyzőt.

Magyar szurkolók Tirolban

Magyar szurkolók Tirolban

Az ötödik hely azonban szenzációs, hiszen rendkívül izgalmas versenyen sikerült ilyen eredményt elért, és ezzel hazánk nevét is öregbíteni! Gratulálunk Bakó Norbertnek!

STIHL Timbersports Rookie VB 2016 – Végeredmény

STIHL Timbersports Rookie VB 2016 – Végeredmény

Forrás: Gribek Dániel – Erdő-Mező Online – www.erdo-mezo.hu; Fotók: STIHL élő közvetítésből

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*