fbpx

Remény

0

Szeptember 18-án – az Észak-Börzsöny Vadásztársaság területén –, a reggeli órákban került terítékre a fotón látható gímbika. A szerencsés német vadászt, Wolfgang Schaetzlet Lévai Gábor kísérte.

„Az előző napi esőzés meghozta vasárnap reggelre a reményt, amelyet tovább erősített, hogy igen erős bőgésnek lehettünk fültanúi. A kifülelt bikák igen erősen mozogtak, így egyikre se tudtunk rácserkelni a nagy takarás miatt. (Itt meg kell jegyezzem, hogy a börzsönyi táj szépségei egyben nagy kihívást is jelentenek a hozzá nem szokott vadásztársaknak.)

Fél hét magasságában már csak 1-1 bika bőgött – azok is a távolból –, de rajtuk kívül nem észleltünk semmit. A puskát elcsomagolva hazafelé indultunk, azonban még egyszer megálltunk hallgatózni, és tőlünk nem messze meg is szólalt két erősebb hangú háremúr. A szélirányt figyelembe véve gyorsan kipattantunk a kocsiból, de a bikák többször már nem szólaltak meg. A vélt irányba körülbelül harminc perc múlva mégis elénk került egyikük. A vadat a vadász tiszta lövéssel tudta elejteni, a fotó a rátalálás helyén készült. Gratulálok az elejtőnek!

Forrás: L.G.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*