fbpx

Lopással és orvvadászattal gyanúsítanak egy volt rendőrt

0

Nagyobb kárt okozó lopás és orvvadászat bűntette miatt indított eljárást egy volt rendőr és társa ellen a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban, mert a gyanú szerint engedély nélkül zsákmányoltak és eltulajdonítottak egy nagy értékű szarvasbikát – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t csütörtökön.

A Horváth Szilárd főügyész által jegyzett közlemény szerint a bűncselekmény elkövetésekor még a rendőrség állományába tartozó, de időközben leszerelt férfinak és társának volt fegyverviselési engedélye és vadászjegye. Szeptember 6-án azonban számukra idegen vadászterületen, Buzsák térségében, jogosulatlanul ejtették el a kétmillió forint értékű gím szarvasbikát.

Az illegálisan elejtett vadat a rendőr gépjárművével a saját lakóhelyére szállította, ott az állat fejét az aganccsal együtt levágták, a tetemet tovább szállították, tettükre Szőlősgyörök külterületén, egy közúti ellenőrzés során derült fény.

A főügyészség megjegyezte, hogy a vad szállítására szolgáló járművet lefoglalták, a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Forrás: MTI

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*