fbpx

Ritkaság a Bodrog mellől

0

A képen látható gímbikát szeptember 18-án esti vadászat alkalmával sikerült terítékre hoznia Drengubák József vendégvadásznak, Gergely János hivatásos vadász kíséretében a Bodrog Vadásztársaság (Borsod-Abaúj- Zemplén megye) területén.

„Az esti barkácsolás során a terepjáróból erős bőgésre lettünk figyelmesek. Az autót hátrahagyva kicserkeltünk a „Longi rétre”, ahol megláttuk a keresett dárdás bikát. Jól ismerték a területen, sok galibát is okozott, hisz érezte előnyben van társaival szemben.
Egy gyalogakácos mögött állt, a távcsövön keresztül izgatottan figyeltük mikor lép ki a takarásból. Végül úgy 60 méterre megállt előttünk és eldördült a lövés, gyorsan újratöltöttem, de már nem volt rá szükség, mert a nemes vad tűzbe rogyott, nyaktőn érte a golyó. Hatalmas volt az öröm, amikor birtokba vehettem, a hosszú kifent dárdájú bikát.
A helyi daliáknál jóval nagyobb volt – 20-30 kilogrammal – , zsigerelve (158 kg). A lefőzés után a trófea 4,69 kilogrammot nyomott a mérlegen, szárhossza jobb: 84,7 centiméter, míg a bal 82,7 centiméter és 7 évesre bírálták. Ezen a vidéken igen ritka az ilyen nagy és ilyen korú dárdás bika.

bodrogi-dardas

Köszönet ezért a feledhetetlen élményért a kísérőmnek Gergely János hivatásos vadásznak és a Bodrog Vadásztársaságnak.”

Forrás: Drengubák József

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*