fbpx

Kutyahős

1

A vadászkutyák közül általában a vizslák vagy a vérebek kerülnek bele a híradásokba, ezúttal azonban egy golden retriverről számolhatunk be, aki egy fekete labradort mentett ki a sebesen áramló folyó fogságából, egy veszélyesebb vízesés előtt.

Az argentin zuhatagnál készült felvételen Rafael Franciulli két kutyája látható. A fekete labrador egy bot után vetődik, de a vízben találja magát, és kis híján életét veszti az áramlatban. Ekkor siet segítségére társa, egy golden retriver, aki megragadja a labrador botját, és annál fogva húzza ki társát, még éppen a vízesés előtt.

A felvételt készítő férfire azóta rengeteg kritika zúdult a közösségi média különböző felületein. A legtöbben azt kérik rajta számon, hogy videózás helyett igazán besegíthetett volna a mentésbe.

Forrás: hirado.hu

Megosztás

A szerzőről

1 hozzászólás

  1. Folkmann Miklós be

    “Kutyahős”, “kimentette társát”, stb. Nagyon szívre ható, érzelmes megfogalmazások, csak semmi közük a valósághoz… Sokkal egyszerűbb a magyarázat, és nem kell etológusnak sem lenni hozzá: a kisebb testű, fürgébb labrador megkaparintotta a vízbe hajított botot, amely frusztrálta a nehézkesebb golden retrievert. A zúgóba való belecsúszás kapóra jött utóbbinak, a bot előtte úszott el, így azt elkapva, el nem engedve, “mellesleg” kihúzta társát… A video utolsó másodpercei tanúsítják, hogy egyszerű vetélkedésről volt szó, amelyet minden kutyatulajdonos ismer, például mikor az újra elhajítandó botot a kutyája nem akarja “visszaadni”.

Reagálj

*