fbpx

Medve-les napok a Budakeszi Vadasparkban

0

A Budakeszi Vadaspark február elején három játékos és interaktív napot szentel Móricznak, a barnamedvének és a Magyarországon őshonos csúcsragadozóval kapcsolatos legfontosabb érdekességeknek. Óvodás és kisiskolás csoportok a szokásos vadasparki belépő megvásárlása után, a szabad helyek beteltéig, ingyenesen jelentkezhetnek a Medve-les programra.

A népi hagyomány szerint a téli álmából ébredő medve február 2-án jön ki a barlangjából: ha napos időt talál és meglátja az árnyékát, akkor azon nyomban visszabújik aludni, mert még hosszú lesz a tél, azonban, ha borús időre ébred, úgy a mancsaival kitörli az álmot a szemeiből és elindul táplálék után, ami azt jelenti, hogy hamarosan vége a télnek, s közeleg a tavasz.

A Budakeszi Vadaspark hagyományos Medve-les napjain ismét Móric, a Budakeszi Vadaspark többmázsás lakója kerül a játszva tanítás és az ismeretterjesztés reflektorfényébe. A mindenevő, bundás melákról sok érdekességet megtudhatnak azok az óvodások és kisiskolások, akik oktatóikkal együtt jelentkeznek a programra, melyet február 1-jén, 2-án és 3-án is megrendeznek a vadasparkban. A csoportok először medvekifutó mellett tartott előadáson tudhatnak meg számos érdekességet (nem csak a) barnamackókról, azt követően pedig interaktív foglalkozások és játékok során ismerkedhetnek meg közelebbről is a medvékkel.

Meddig tart a téli álom? Milyen erőfeszítések szükségesek egy jó csupor méz megkaparintásához? A Medve-les napoknak köszönhetően az érdeklődők ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak, és még egyéb kulisszatitkokra is fény derülhet.

A Medve-les napokra Mészáros Orsolyánál (meszaros.orsolya@bkvp.hu) lehet jelentkezni, a foglalkozás a 4 csoportnyi szabad hely beteltéig ingyenes. A Budakeszi Vadaspark a szabad helyeken felül is tud csoportokat fogadni 12700 Ft./csoport áron. A programra való jelentkezés a visszaigazoló e-maillel válik véglegessé!

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*