fbpx

Jövő héten FeHoVa!

0

Az idei FeHoVa-t – Közép-Európa egyik legjelentősebb fegyverrel, horgászattal és vadászattal foglalkozó kiállítását – február 9-12 között rendezi meg a HUNGEXPO Zrt, amelyen 17 ország 300 kiállítója mutatja be termékeit és szolgáltatásait. A tavalyi évben több mint 60 ezer látogató érkezett a kiállításra szerte a világból, amelyből természetesen az következik, hogy a rendezvény évről évre növekszik, a kiállítók pedig egyre nagyobb területet foglalnak el. A kiállításnak első ízben díszvendége is lesz, mégpedig Szlovákia, így megismerhetik északi szomszédjaink díjnyertes trófeáit, vadász- és kirándulóterületeit, kulturális szokásait és a vadászatban rejlő lehetőségeiket.

A FeHoVa ünnepélyes megnyitójára február 9-én kerül sor. A programok közül több is kiemelkedik, nézzünk néhány példát! Az első napon szakmai konferenciát tartanak a „Vadgazdálkodás időszerű kérdései” címmel, február 11-én kerül sor a FeHoVa Kupaként ismert Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokság, illetve 12-én vadászíjász bemutató várja az érdeklődőket. A négynapos rendezvény során szerkesztőségünk is több programmal készül, ezek közül figyelmükbe ajánljuk a vasárnapi nap egyik fő attrakcióját, a lapunk hasábjain folyó Vadász-kvíz játék döntőjét, amelyet a Vadász színpadon tekinthetnek meg 11 órától.

Az idei kiállítás rengeteg újdonsággal csalogatja el a HUNGEXPO területére az érdeklődőket; a hagyományos programok mellett (fegyverbemutatók, trófeakiállítások, kisállat bemutatók). Ilyen például a „Jégvilág – Magyar vadászok sarkvidéki trófeái” névre elkeresztelt élethű dioráma, vagy a „Híres felfedezők jeles trófeái” című tárlat, amelyen 26 magyar felfedező és világutazó legszebb vagy legkülönlegesebb trófeáit mutatják be fotókkal és életrajzokkal kiegészítve. Ugyancsak érdekes lehet az I. Ferenc Józsefről, mint vadászról szóló emlékkiállítás, vagy a gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulójáról apropóján szervezett program.

A horgászat iránt érdeklődők is számos ismert és sikeres horgász élményeit hallgathatják meg, köztük Walter Tamás egyéni Európa-bajnok és csapatvilágbajnokot, vagy Csillag László világbajnokot.

A 2017-es év kiemelkedő eseménye a jubileumi FeHoVa Horgászverseny indulása, amely egy éven át fog tartani. A verseny összdíjazása 2 millió forint! Az a versenyző nyer, a különböző kategóriákban, aki 2017. február 9. és 2018. január 1. között a három leghosszabb halat fogja. További információ a versenyről ezen az oldalon található.

A gasztronómiát kedvelők számára, napi két alkalommal lesz főzőbemutató és kerekasztal-beszélgetés, az ismert gasztrokibic, Sági Szilárd közreműködésével, aki egyébiránt lapunk állandó munkatársa.

A Magyar Íjász Szövetség a kiállítással egy időben rendezi meg a HDH-IAA nemzetközi szövetség 3D és Történelmi Terem Európa Bajnokságát és IFAA Teremíjász Országos Bajnokságot.

A kiállítás kedvelt kísérőrendezvényei a vadászkutyafajta- és munkabemutatók, ezért a rendezvényre a „látogató” ebek ingyenesen léphetnek be szájkosárral és érvényes oltási könyvvel.

Forrás: Sz. D.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*