fbpx

Záróakkord

0

Ez a nap is elérkezett, a 24. FeHoVa kiállítás zárónapja. A négy nap alatt több tízezren fordultak meg a vásáron, vadászok és nem vadászok egyaránt, bár idén talán az előbbiek túlsúlyban voltak, hisz a hajó és kutyakiállítást más időpontban tartják.

Az éves „seregszemle” jó alkalmat kínál a régi vadászbarátságok felelevenítésére és újak kötésére.  Gyakorló és kezdő vadászok számára egyaránt érdekességekkel szolgálhatott, hiszen a vadászati eszközök kimeríthetetlen tárházát sorakoztatták fel a kiállítók. A különböző lessátraktól, a vadhívó sípokon át, a legújabb cél- és keresőtávcsövekig minden megtalálható volt, amire egy vadásznak szüksége lehet.

Sajnos, bizonyos eszközök, amelyek használatának törvényi és etikai akadályai is vannak, akkora érdeklődésre tartottak számot, mint a hagyományos vadászati eszközök, vagy mondjuk az autók. Jacuzzi-, kanapé- és porszívóárusba szintén belefuthatott a figyelmes látogató.

Nagy tömeg mustrálta azon német feltaláló egyedi építésű mobil leseit, amelyek vadkárelhárítás, üzekedés, vagy bőgés, de akár hajtóvadászatok idején is jó szolgálatot tehetnek.

Az utolsó napra  sem maradt üresen a színpad, ahol délelőtt a Magyar VADÁSZLAP élő kvízműsorában végül egy ifjú vadászhölgy, Lőcsei Virág került ki győztesen. Ezt követően „debütált”, az OKSTAL magyar vadászruha márka, amelynek férfi kollekcióját Stohl András és Sági Szilárd mutatta be, a hölgymodellek mellett.

Délután került sor a Magyar VADÁSZLAP előfizetői játékának sorsolására is, melynek keretében a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. által felajánlott muflon kosvadászati lehetőséget Fazekas Zoltán, nyíregyházi olvasónk nyerte.

ZV

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*