fbpx

Vaddisznó vadászat Debrecenben

1

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala lakossági jelzés nyomán, a város jegyzőjének kezdeményezésére engedélyt kapott a Debreceni Rendőrkapitányságtól a város belterületén ismételten megjelenő, kárt okozó vaddisznók lakott területen belül történő elejtésére közegészségügyi illetve közbiztonsági okból, a köz- és magántulajdon súlyos károsodástól való megóvása érdekében.

A belterületi vadászatra, a 2017. február 15-től 2017. május 31-ig terjedő időszakban kerülhet sor a Kartács utca, a Móricz Zsigmond körút és a Pallagi út által körülhatárolt erdőterületeken. A „vadkárelhárítást”, a vonatkozó jogszabályok, valamint a biztonsági intézkedések betartása mellett, az emberi élet és az anyagi javak veszélyeztetése nélkül, a környezet és a természet kíméletével kell végrehajtani.
Az elejtést irányító személy Papp Zoltán megyei fővadász, akinél az adott területen vaddisznók észleléséről, a 06-52-417-447- es telefonszámon, munkaidőben lehet bejelentést tenni.

Forrás: forestpress.hu

Megosztás

A szerzőről

1 hozzászólás

  1. Kornélia be

    A vaddisznók befogása helyett, apró malacokat és a szoptató kocákat gyilkolásszák le. Felháborítónak tartom ezt az eljárást. Meg kell keresni a felelőseit és számonkérni, de nem helyben, hanem a felettes hatóságnál!

Reagálj

*