fbpx

Valentin-napi orvvadászat

0

A körzeti megbízottak 2017. február 14-én 22 óra 45 perckor Nyíradony és Nyíracsád között a 4904-es úton megállítottak egy gépkocsit és igazoltatták a sofőrt. A rendőrök ellenőrizték a gépjárművet, amelynek csomagtartójában egy mezei nyúl tetemét, a jobb első ülésen egy Baikal típusú lőfegyvert, a műszerfal közepén lévő hamuzó alatt pedig egy műanyag dobozt találtak, amelyben több mint 30 darab éles lőszer volt.

A rendőrök kérdéseire a 24 éves férfi elmondta, hogy nincs fegyvertartási engedélye, de azért ment az erdőbe, hogy vadásszon.

A körzeti megbízottak a nyírlugosi férfit bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták és előállították a Nyíradonyi Rendőrőrsre. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki Sz. Jánost, akinél a házkutatás során trófeákat és további 3 lőfegyvert, valamint több tucat lőszert találtak és foglaltak le.

A nyomozóhatóság az őrizetbe vett férfival szemben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, valamint orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást és előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának indítványozására.

Forrás: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*