fbpx

Belterületi vadászatra adtak ki engedélyt Kesztölcön

0

Hatósági engedélyezés alapján Kesztölc teljes belterületén kárt okozó vad elejtése várható az éjszakai időszakban – olvasható a település honlapján. A Varkapu.info az ügyben megkereste Vöröskői István polgármestert, aki elmondta, hogy az utóbbi időkben jelentősen megszaporodott a vad által okozott kár.

“A rókák már a falu belső részében is lopják a tyúkokat, az óvodánál nagyon sokszor látni őket, és egyáltalán nem félnek az embertől, közelre bevárják a járműveket is” – nyilatkozta a Varkapu.info kérdésére a polgármester, aki hozzátette, hogy a vaddisznók a település szélén lévő kertekben, földterületeken okoznak kárt.

A két vadászatra jogosult, a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Pagony Vadásztársaság illetékességi területén fekvő Kesztölc belterületére ezért a hatóság vadászati engedélyt adott két személynek, amely 2018. február 28-ig szól, méghozzá este 18:00 és reggel 6:00 közötti időszakra.

Az aktuálisan érintett területeken természetesen hirdetményt helyeznek el, és a lakosságot is tájékoztatják. A vadászat jellemzően Kesztölc határában zajlik majd a szabályok maradéktalan betartásával. “Kiemelt terület az Iskola utca környéke, és a Cseresznyéshát, hiszen leggyakrabban ezeken a részen tűntek fel a rókák és a vaddisznók” – tudta meg portálunk Vöröskői Istvántól.

Forrás: varkapu.info

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*