fbpx

Orvvadászt fogtak Mosonmagyaróváron

0

A vadászati év végén, február 24-től több alkalommal orvvadászatra utaló jelekről tett bejelentés a rendőrségen egy mosonmagyaróvári vadásztársaság a helyi rendőrségen, akik meg is kezdték az eljárást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrök 2017. március 12-én a vadásztársaság tagjainak jelzése alapján igazoltattak egy terepjáróval közlekedő 35 éves férfit Mosonudvar külterületén, akit a vadászok állítottak meg, mert nem volt társaságuk tagja. A jármű átvizsgálásakor egy engedéllyel tartott lőfegyvert és különböző lőszereket, valamint kábítószergyanús zöld növényi törmeléket és fehér port találtak. R. Gábor a vadászathoz szükséges engedéllyel rendelkezett és egy vadásztársaság tagja volt, azonban az ellenőrzött vadászterületen nem volt jogosultsága a tevékenységre. A sofőrt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A gyors teszt pozitív értéket mutatott a kábítószer gyanús, illegális szerek fogyasztására.

A házkutatás során fegyvert, lőszert és trófeákat foglaltak le. Az egyik birtokán álló ólban, pedig egy élő vaddisznót is találtak. Kihallgatásakor elmondta, hogy bár beiratkozott saját vadásztársaságánál, a szomszéd területen vadászott és a lelőtt vaddisznókat – amennyiben tudta – visszahozta saját területére.

Forrás: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*