fbpx

Erdészeti is vadászati szakembereket tüntettek ki március 15. alkalmából

0

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15. nemzeti ünnep alkalmából rendezett ünnepségen, március 14-én adta át a Földművelésügyi Minisztérium elismeréseit (a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, a Magyar Arany Érdemkeresztjét, a Magyar Ezüst Érdemkeresztjét, az Életfa Emlékplakett Ezüst-, és Bronz fokozatát) Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, számos erdészeti és vadászati szakembernek, munkájuk megbecsüléseként.

tn726c406

A miniszter úr a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesítette Oláh Csabát, a Vadászati Kulturális Egyesület elnökét, az ember és a természet harmonikus viszonyán alapuló magyar vadászati kultúra nemes hagyományainak ápolását és népszerűsítését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

olah csaba

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Beliczay István, a Kelebiai Erdészet nyugalmazott vezetője, több évtizedes, magas szintű erdészeti szakmai munkája, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének ápolását szolgáló tevékenysége elismeréseként.
Szintén e kitüntetést adta át Sashalmi Miklósnénak, a Kaszó Zrt. kerületvezető erdészének, az erdőterület gondos művelése és bővítése érdekében több évtizede lelkiismeretesen végzett munkája elismeréseként, és Szalay Sándornak, a volt Vidékfejlesztési Minisztérium nyugalmazott kormánytisztviselőjének. Az érdemkeresztet, az erdészeti és vadgazdasági szakmérnöknek, a tartamos erdőgazdálkodás és a természetvédelmi célú erdőkezelés összehangolásában, valamint a természetvédelmi elvárásoknak megfelelő körzeti erdőterv rendszer kialakításában végzett szakmai munkája elismeréseként nyújtotta át.

Az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést adományozta Muth Endrének, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott személyzeti vezetőjének, hosszú, eredményes erdészeti, személyzeti vezetői és szakoktatói pályafutása elismeréseként.

 muth endre

Az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatát kitüntetést nyújtotta át Genáhl Mátyásnénak, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott vadászházi gondnokának, öt évtizedes magas színvonalú szakmai tevékenysége, a Hajósszentgyörgyi Vadászház sikeres működtetésében végzett munkája elismeréseként.

Genáhl Mátyásné

Szakács Lászlónak, a Zalaerdő Zrt. 5. számú Zalaegerszegi erdészetének kerületvezető erdészének, a zalai erdőgazdálkodás múltjának egyedüli kutatójaként, a Zalaegerszeg életének színteréül is szolgáló különleges helyzetű erdőtömb gazdájaként végzett kimagasló munkája elismeréseként.

szakács lászló

Szélessy Györgynek, a Földművelésügyi Minisztérium volt Erdőrendezési Szolgálat, Zalaegerszegi Erdőtervezési Iroda erdőtervezőjének, a tartamos erdőgazdálkodásban, erdőtervezésben és a vadgazdálkodásban végzett kimagasló szakmai munkája elismeréseként.

kituntetes_marc_15_szelessy_gyorgy
Rengert Istvánnak, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdészének, több évtizedes kiváló színvonalon végzett  erdészeti tevékenysége elismeréseként, illetve Pálmai Istvánnak, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Sárospataki Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott erdészeti igazgatójának, a 25 éves kimagasló színvonalon végzett szakmai, vezetői tevékenysége elismeréseként, a kitüntetést mindketten később veszik majd át.

Forrás: kormany.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*