fbpx

Tiltakozás a hatvani vadászati múzeum átadása ellen

0

A Jobbik tiltakozik az ellen, hogy a hatvani Grassalkovich-kastélyt átadja az állam az Országos Magyar Vadászkamarának, a párt a vonatkozó javaslat visszavonását követeli.

Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján bírálta az ezzel kapcsolatos törvénymódosító javaslatot, amelyet fideszes és szocialista politikusok jegyeznek. Szerinte az indítvány “mutyiszagú”, ugyanis az MSZP-s Bárándy Gergely édesapja, Bárándy Péter volt igazságügy-miniszter a kamara etikai bizottságának elnöke. Időközben az MSZP közölte, hogy visszavonja támogatását az indítványhoz.

Szólt arról, hogy a belvárosi ingatlant 2013-ben 3,1 milliárd forint uniós forrásból újították fel, s ma 5 milliárdot ér. A benne található vadászati múzeum üzemeltetése évente 240 millió forint és 2020-ig fenn kell tartani – ismertette a politikus, aki felvetette, hogy vajon mit szólnak ehhez a vadászok.

Sneider Tamás azt is elképzelhetőnek nevezte, hogy a kamara strómanként működik és később bárkinek eladhatja az ingatlant, amely szállodának is alkalmas. Megjegyezte azt is, hogy pár kilométerre onnan, Erdőteleken 2 milliárd forintért újítanak fel egy kastélyt. Ezzel kapcsolatban arra vár választ, hogy azt kinek készítik elő.

Forrás: MTI

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*