fbpx

Újult erővel

0

Március 23-án – hosszabb szünet után – újból vadászok „vették birtokba” a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének központját. A „vadászkamarai klubdélutánok” folytatásán jártunk.

Az estét a szervezők a természet- és vadászfilmeknek szentelték, amelyek izgalmas világába Rácz Gábor és Blaumann Ödön kalauzolta el az érdeklődőket.

Az előadások első része – ahogy Rácz Gábor fogalmazott – egy beszélgetős „filmmúzeumhoz” volt hasonlatos. A filmes szakember archív felvételeken elevenítette fel a természetfilmezés és a filmkészítés „hőskorát”, az akkor megélt kihívásokat. Képsorain távoli tájak, akkor még kevésbé ismert vidékei tűntek fel. Érdekes volt hallgatni, hogyan készült el egy-egy megismételhetetlen felvétele, például a sokak által ismert „Tizenkét hónap az erdőn” című filmsorozatból.

A múltidézés után napjaink egyik legismertebb hazai természetfilmese, Blaumann Ödön – lapunk munkatársa– adott ízelítőt művészetéből. Beszélt a technika áldásairól és árnyoldalairól egyaránt, valamint az internet befolyásáról. Kisfilmjeit a résztvevők ámulattal nézték, hangulatuk mindenkit megbabonázott.

Az előadások után hosszas, baráti beszélgetés kezdődött, igazi klubhangulat alakult ki. A nagyfokú érdeklődésen felbuzdulva a szervezők folytatni kívánják a kamarai esték programsorozatot, igyekezve olyan témákat érinteni, amelyek hasonló, nagy érdeklődést válthatnak ki.

ZV

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*