fbpx

Tavaszi programok a Körös-Maros Nemzeti Parkban

0

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság áprilisban is sok érdekes és izgalmas programot kínál a természetbarátoknak, amelyek során bemutatják a Dél-Alföld természeti kincseit.

Április 1-30. között hajnali túzoklesre invitálják az érdeklődőket Dévaványára, a Réhelyi Látogatóközpontba. Hétvégéken szakvezetést biztosítanak, amelyeken egy természetvédelmi őr kíséretében nemcsak a túzokdürgés tekinthető meg, hanem előadást is hallhatnak a látogatók a túzokról és annak védelméről.

Április 1-15. között szintén a Réhelyi Látogatóközpontban a madarak nászának fotózására, filmezésére is lehetőség nyílik, természetvédelmi őr kíséretében. Mindkét programra előzetes bejelentkezés szükséges (Szélné Sándor Katalin, látogatóközpont-vezető +36 30 445 2409).

Április 8-ára két túrát szerveznek az egyik Mágorra, a másikat pedig a Királyhegyesi-pusztán fekvő Héricses-dombra. A mágori bakancsos túra keretében az ottani túzok élőhelyek tekinthetőek meg. A Héricses-dombra vezető kirándulás keretében a Királyhegyesi-puszta mozaikos élőhelyeit, növényeit és madarait ismerhetik meg a kíváncsi túrázók.

Április 9-én, vasárnap, a Kígyósi-tanösvényen egy Erdei salátástúrára kerül sor.

Április 14-17-én, a húsvéti hosszú hétvégére, a Réhelyi Látogatóközpontban akár szállás is foglalható, így az egész hétvégét a természetben, a túzokok között tölthetik a vállalkozó szelleműek. Részt vehetnek hajnali túzokleseken, madármegfigyeléseken és ritka, csodás képeket készíthetnek.

Április 16-17-én „Ugraszd ki a nyulat a bokorból” címmel húsvéti programot szerveznek a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. Tojáskereséssel, állatsimogatóval, látványetetéssel, családi nyomozással és kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

Április 28-án, pénteken, Maros-menti madárdalos délelőttre invitálják a természetbarátokat. Ez a természetvédelmi nap az Alföldvíz Zrt. közreműködésével valósul meg.

Majd szombaton, április 29-én, három túra közül választhatnak az érdeklődők, a „Tavaszi madarász és botanikai” túra a kardoskúti Lófogó-érhez vezet. A „Körös-körül a Körös körül” program keretében Szarvas és Békésszentandrás természeti környezetét ismerhetik meg, a „Csalogányok éneke és csillagséta” pedig a Dévaványai-Ecsegi puszták életét mutatja majd be.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*