fbpx

Balástyai ritkaságok

0

A képen látható őzbakokat egy hazai vadászokból álló baráti társaság ejtette el április 21. és 23. között a Balástyai Földtulajdonosok Vadásztársasága (Csongrád megye) területén.

A három napos vadászat alatt, kinek könnyebb, kinek nehezebb volt terítékre hoznia az áhított vadat. Az M5-ös autópálya közelsége és a gazdag, élő tanyavilág miatt minden lövést alaposan meg kellett fontolni. Ez utóbbit a kísérők inkább a terület „szexepiljének”, mint sem hátrányának tartják. A felkészült „szakszemélyzetnek” köszönhetően, vasárnap reggel hét őzbak felett szólt a vadászkürt és emelhettek kalapot a vadászok. Igazi “csemegék” is terítékre kerültek, mint például egy szemághiányos hosszú szárú, egy szűk állású és egy mechanikai sérült dalia.

Üröm is vegyült az örömbe, mert az egyik vadász sebzett, és sajnos ezt a vadat nem sikerült a közös terítékig meglelni. A jó hír csak a lelkes csapat távozása után, délután érkezett, hogy a nyolcadik bakot, egy izgalmas utánkeresés végén kézre kerítették.

A vendéglátók és a vadászok öröme, így már teljes volt, akik megígérték a házigazdáknak, hogy még visszatérnek Balástyára.

ZV

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*