fbpx

Főhajtás

0

Április 27-én, a névadó Széchenyi grófra és munkásságára emlékeztek, a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban. A zártkörű, családias rendezvényt főhajtásnak szánták, a híres vadász, író, és fotós munkássága, és az őt mindebben támogató özvegye Hertelendy Margit, „Mangi néni” előtt, a gróf halálának 50. évfordulója alkalmából.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a kormány és az Országos Magyar Vadászati Védegylet nevében is elismerését fejezte ki. Felelevenítette, milyen fontos értékeket hordoz magában a „Széchenyi életmű” és ebben mekkora szerepe volt „Mangi néninek”.

A miniszterelnök-helyettes úr szavaitól és a dr. Ujváry Tamással, a Gödöllői Király Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával közösen átadott virágcsokroktól meghatódottan hallgatta Pechtol János, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkárának dicsérő szavait.

A jeles eseményhez kapcsolódóan egy másik megható momentumnak lehettek részesei a megjelentek, amikor Papp Istvánnak a Magyar Őzért szakmai Műhely vezetőjének és a FeHoVa-n nagy sikert aratott Széchenyi kiállítás összeállítójának egy emlékplakettet adtak át, elismerve érdemeit, mind a hazai őzgazdálkodásban, mind a gróf munkásságának bemutatása terén.

A köszöntőbeszédeket követően, Szilasi Alex „Chopin útleveles” zongoraművész tolmácsolásában hallhattak pár Chopin darabot az egybegyűltek, amelyeket maga a gróf és az özvegy is nagyon szeretett.

Ezután a lovagteremben, a Széchenyi életművet bemutató diaporámákat csodálhatták meg, ahol Papp István megosztotta a kiállítás életre hívásának célját és a híres vadászhoz, annak munkásságához fűződő szenvedélyének okát.

A hatvani múzeum és a megjelentek méltóképpen emlékeztek meg a hazai vadászati kultúra egyik legmeghatározóbb alakjáról.

Az időszaki emlékkiállítás június 30-ig megtekinthető.

VL

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*