fbpx

Medvecsalád rekedt egy fán a Tátrában

0

Pénteken reggel Ótátrafüredre riasztották a környékbeli tűzoltókat, ahol egy medve két kölykével együtt felmászott a település központjában lévő egyik fenyőfára.

A tűzoltók kötéltechnika alkalmazásával egy közeli épület felé húzták a fát, majd nagynyomású vízsugárral próbálták meg a medvét megijeszteni, azt remélve, hogy ettől önszántából visszamászik a földre. Mivel azonban nagy volt a kockázata annak, hogy ettől a kölykök a földre eshetnek, a tűzoltók ezt hamarosan abbahagyták. A természetvédőkkel egyetértésben a városi rendőrség munkatársai folyamatos megfigyelés alatt tarják a helyszínt.

Pavol Majko, a Tátrai Nemzeti Park Igazgatóság (Správa TANAPu) igazgatója beszámolt, a nőstény két kölykével csütörtökről péntekre virradó éjszaka a Bilík menedékház közeléből húzódott le a településre. „Jelenleg Ótátrafüred központjában, egy fa tetején ülnek, és valószínűleg nagyon ijedtek lehetnek” – mondta az igazgató, hozzátéve, hogy a TANAP szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzetet.

Forrás: forestpress.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*