fbpx

Erdészverseny Baranyában

0

Május 16-án és 18-án zajlott az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó erdésztechnikusok számára meghirdetett ÉV ERDÉSZE 2017 országos verseny baranyai fordulója, az Országos Erdészeti Egyesület Baranya Megyei Helyi Csoportja és a Mecsekerdő Zrt. szervezésében.

Lövészetben május 16-án Körcsönyepusztán (Bogdása) versenyeztek a résztvevők (korong, kispuska versenyszámokban), 18-án pedig a Sellyei Erdészet Cser erdészkerületében, a Vajszlótól 5 km-re fekvő erdőtömbben mérte össze tudását a 16 erdésztechnikus.

Ezen a napon a választékolás, számbavétel, állomány leírás, famagasság és térfogat-becslés, erdőfelújítás leírása, gyérítés jelölés, fatömeg becslés, felismerés, távolságbecslés és trófeaminősítés versenyszámokban zajlott a megmérettetés.

Az eseményt immár hagyományosan szakmai nap is kísérte – a résztvevő erdészeti szakszemélyzet a fatömegbecslés és famagasság mérés gyakorlati megvalósítását elemezte részleteiben, valamint konzultáltak az értékesítési szezon tapasztalatairól. A nap során a kollégák az okostelefonra készült terepi erdészeti informatikai alkalmazás, a TERI 2.0 szakmai előnyeivel is megismerkedhettek.

ev_erdesze_baranya

Összesített eredmények:

  1. Tkálecz Gergő, Sásdi Erdészet beosztott erdésze
  2. Deák Zoltán, Árpádtetői Erdészet kerületvezető erdésze
  3. Botykai Csaba, Sellyei Erdészet kerületvezető erdésze

Egyes versenyszámok legjobb versenyzői:

Lövészet – Nánási István

Távolságbecslés és trófea minősítés – Botykai Csaba

Választékolás – Botykai Csaba

Számbavétel – Kovács János

Állományleírás – Botykai Csaba

Famagasság, fatérfogatbecslés – Sajgó Dániel

Erdőfelújítás leírása – Botykai Csaba

Gyérítésjelölés – Tkálecz Gergő

Fatömegbecslés – Tkálecz Gergő

Felismerés – Nánási István

A Baranya megyei forduló első helyezettje, Tkálecz Gergő részt vesz a 2017. évi országos döntőben, amely a Kaszó Zrt.-nél kerül megrendezésre 2017. június 21-22-én.

Forrás: forestpress.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*