fbpx

Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál

0

Soponyán a Sárvíz-völgye Erdészeti- Vadászati és Ökoturisztikai Központ ad otthont a 11. vadgasztronómiai találkozónak szeptember első két napján. A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál sikeresen ötvözi a könnyűzenei és gasztronómiai fesztiválok hangulatát, programkínálatát, mindezt egy csodálatos természeti környezetben. Az esemény nemcsak a természet és vadételek szerelmeseinek nyújt kikapcsolódási lehetőséget, a kulturális rendezvények iránt fogékony látogatók az érzékszerveket csábító ízek és illatok kavalkádja mellett számos programon vehetnek részt.

A rendezvény fő vonalát a hazai vadhúsfogyasztás népszerűsítését szolgáló főzőverseny adja, ahol 300 szakács és kukta verseng az Erdei Ételek Mestere címért, melyet a legjobb bográcsos vadétel elkészítésével vívhatnak ki maguknak. A fesztivált neves fellépők, színvonalas programok, kézműves kirakodó vásár és gasztroudvar színesítik.

Fellépők: Aba Város Fúvószenekara, Zűrös Banda, Parno Graszt, Alba Regia Néptánc Együttes

További programok: gyermek quad, kalandpark, vadászkutya bemutató, lovaskocsizás, preparátum kiállítás, trófeakiállítás, solymász bemutató, kézműves vásár…

Minden, ami vadgasztronómia: vadfőző verseny, vadpörkölt óriásbográcsban, nyárson sült vadmalac, gasztro udvar

2017-től a fesztivált – tovább örökítve az Országos Vadgasztronómiai Fesztivál által megteremtett hagyományt és minőséget – egy határokon átívelő eseménnyé teszik a szervezők, elhozva a látogatóknak a szomszédos országok gasztronómiai hagyományait, kultúráját.

Kísérő programok:

FÁCÁNOS KUPA koronglővő verseny, Helyszín: Soponya Lőtér

ORSZÁGOS FAKITERMELŐ VERSENY DÖNTŐ

Belépőjegy: 1000 Ft/fő, 14 éves korig ingyenes

Facebook esemény

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*