fbpx

A KAEG Zrt. is részt vett az idei Győrkőc Fesztiválon

0

Győrben a Radót választotta helyszínéül, az idei Győrkőc fesztiválra szánt “erdész – játszóterének” a KAEG Zrt. Remélve, hogy magától a látványtól megállnak itt a kis (és kicsit nagyobb) gyermekes szülők, a hét próbát kiállva (közben együtt játszva apával, anyával), hogy kúszva, mászva, ugrálva, farönkökön egyensúlyozva mozogjanak, évgyűrűket számolgassanak, érdekes, a természettel kapcsolatos kérdéseken töprengjenek.

“Aztán örömmel tapasztaltuk, hogy igen megállnak. Megállnak, és nagyon sokan idejönnek! Aztán türelmesen várják ki a sokszor egész hosszú sorokban a tűző napon, hogy megkeressék az „erdész bácsi” távcsövével a sárkányokat. A délelőtti zápor sokakat visszatartott, de később mind többen és többen látogattak ki az erdőgazdaság programjára is. Hatalmas volt az érdeklődés.

Az egészen kicsik szülői kísérettel, de a nagyobbak szabadon kalandozhattak, miközben apa és anya a „szülő-megőrző” szalmabálákon pihente ki a nap addigi fáradalmait.

Amikor mindezt terveztük az volt az egyik cél, hogy minél kevesebb emberrel is működjön. Most itt a friss tanulság: Valójában tényleg működik ez nélkülünk is, csak … velünk sokkal jobban!

Mert a feliratok, a táblák a tárgyak nagyon jók, de igazán élettel akkor telnek meg, ha ott áll mellettük egy erdészeti emblémát viselő kolléga, aki kérdez, rávezet, biztat, segít, vagy akár csak biztatóan rájuk mosolyog.

Arra a kérdésre, hogy minek ez nekünk, mi értelme van mindennek itt is a válasz. Az erdésznek nem csak az a dolga, hogy a fákat nevelgesse, hanem az, hogy az „emberpalántákat” (és szüleiket) is, amire ez a rendezvény ragyogó alkalom.”

Forrás: KAEG Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*