fbpx

X. FITASC Kombinált Lövészeti Európa-bajnokság

0

Hétvégén a X. FITASC Kombinált Lövészeti Európa-bajnokságnak Sarlóspuszta adott otthont. A versenyre előzetesen tizenöt ország versenyzői neveztek, de két nemzet végül nem tudott eljönni. A megnyitón a saját himnuszára Ausztria, a Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Németország, Olaszország, Lettország, Szlovénia, Szlovákia, Svédország, Ukrajna és Magyarország csapatai vonultak be.

A háromnapos viadalon 193 lövő állt lőállásba, ami a korábbi kontinenstornák viszonylatában kimagasló létszámnak tekinthető.

Varga Andrást a megnyitóünnepséget követően kérdeztük az esélyekről, aki 2015-ben egyéni összetettben már felállhatott az EB-n a dobogó legmagasabb fokára. A magyar induló elmondta, hogy neki ez immáron a nyolcadik összecsapása, és hetven-nyolcvan százalékban ugyanazokkal a versenyzőkkel találkozik, akik közül ráadásul mindenki vadászik is.

– A versenyzőknek két versenyszámban kell helytállniuk. Az egyik a sörétlövés, melynek keretén belül vadász-trapot és korongvadászatot teljesítenek. Ebben a az olaszok, osztrákok és a magyarok a legesélyesebbek. A másik próbatétel a golyólövés, melynek során álló és futó célra tesznek lövést a résztvevők.

Érdekesség, hogy a golyós puskán engedélyezett a céltávcső használata, és nincs megszabva, hogy az milyen nagyítással rendelkezhet. – mondta Varga András, hozzátéve, hogy egy-egy válogatott hat főből áll, de csak az öt legeredményesebb versenyzőt értékelik, ami azért jelent könnyebbséget, mert így nem nehezedik senkire túl nagy teher.

Magyarországot a Dobos József, Pap Norbert, Rózsás György, Rimaszécsi László, Tóth Péter, és Varga András összetételű együttes képviselte.

Egyéni összetettben végül egy svéd versenyző diadalmaskodott, Varga Andrást megelőzve, aki végül egyetlen ponttal maradt le az aranyéremről, viszont a sörétes számot százból 99 találattal megnyerte. A hazai alakulat összetettben a 8. helyen végzett.

VL

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*