fbpx

Élet az erdőben

0

Az Élet az Erdőben projekt célja a magyarországi Natura 2000 erdők védelmének elősegítése az erdőtulajdonosok, az erdőgazdálkodók, az erdészeti igazgatási szervek, a lakosság és más érintett csoportok együttműködésének kialakításával.

A projekt hozzájárul a biodiverzitás csökkenés megállításához, az európai erdők természetvédelmi státuszának és multi-funkcionalitásának megszilárdításához és a fenntartható erdőgazdálkodás elterjesztéséhez.
Az OzoneTv hétfői Egyenlítő c. műsorának vendége Bódis Pál, az Élet az erdőben projekt vezetője elmondta, hogy a projekt egyik legfőbb törekvése, hogy elméleti és gyakorlati tudásalapot teremtsen a természet közeli erdőgazdálkodás területén, lehetőséget adjon az érintettek számára tudásuk megosztásához, valamint színteret biztosítson a Natura 2000 program irányelveinek megvalósulásához. Továbbá fontos, hogy a projekt a Pannon ökorégió erdei élőhelyeiről és fajairól rendelkezésünkre álló ismereteket bővítse, a Natura 2000 program irányelveit követő tudatos erdőgazdálkodás ökológiai, társadalmi és gazdasági előnyeinek népszerűsítése a Natura 2000 erdők gazdálkodóinak körében.
A projekt várható hatásai között szerepel többek között a természetvédelmi tudásbázis fejlesztése, a szakterületek közti együttműködés erősítése, az európai jó gyakorlatok adaptációja, az európai uniós támogatások felhasználásának elősegítése, a biodiverzitás szemléletének beillesztése az erdőtervekbe és az erdőgazdálkodási gyakorlatba, a Natura 2000 program, valamint a természetközeli erdőgazdálkodás szemléletének támogatása.

Forrás: forestpress.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*