fbpx

Az első

0

Rostás Tamásnak, Kisszékelyben nagybátyja kíséretében sikerült elejtenie élete első vaddisznóját, mégpedig egy szép kant, a vadászatról így írt nekünk.

„Egy bizonyos búzatábla mellett ültünk lesben, amelyet sok vad járt, köztük disznó is. A teli holdban, július 8-án, este Diána kegyében bízva foglaltuk el helyünket. Eltökéltük, hogy addig tartunk ki, ameddig csak tudunk, ennek meg is lett az eredménye, hajnali 2 óra tájban megláttunk a búzán, egy magányos vaddisznót, egy „kant”. Nagybátyám javasolta cserkeljek rá egyedül. Kicsit ódzkodtam a dologtól, hiszen még kevés tapasztalattal rendelkezem, de egy kis biztatás után elindultam golyós puskámmal és lőbotommal a disznó felé.

Oda osontam hozzá 50-80 métere. Azért volt szükség arra, hogy ilyen közelre belopjam, mert még nincs céltávcső a puskámon. Mikor elég közel értem letámasztottam a lőbotom és megcéloztam a vadat, a lövés jól sikerült, magas lapockán, a szívet és a gerincét érte.

Ezután a disznó eltűnt a szemem elől, majd az idegőrlő várakozás következett, szerencsére nem volt miért izgulnom, mert tűzbe rogyva, a rálövés helyén meg is találtuk.

A birtokba vételkor ért minket az igazi meglepetés, mert egy igazán jó kant sikerült elejtenem. A szájából 8 centiméteres „bicskák” álltak ki. Megtörtént a vaddisznó vadásszá avatásom is, amely „megkoronázta” a napot. Az agyar lefőzve 22.3 centiméter lett. Valószínűleg életem kanját sikerült elejtenem nagybátyámnak köszönhetően. Repestem az örömtől, és kellő tisztelettel adózok, az első vaddisznóm emlékének.”

Forrás: Rostás Tamás

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*