fbpx

Jászsági bakok

0

A felvételeken látható őzbakokat hazai vendégvadászok hozták terítékre július 26-án, a Jászfényszarui Vadásztársaság területén (Jász-Nagykun-Szolnok megye).

Az első dalia elejtéséig nem sokat kellett várni. Rövid hajnali cserkelést követően az egyik tarló szélén, a kukoricából kilépő sutára lettek figyelmesek, amelyet gida hanggal próbáltak volna közelebb csalogatni, hátha jön utána bak is. Az első hang után, érdekes dolog történt, a suta füle botját se mozgatta, azonban a tarló szélén húzódó gazosból felállt és elindult a vadászok felé a keresett dalia. A jobb szárán a szemágat „elspórolta”, a bal szárán pedig egy mechanikai sérüléstől osztott szár alakult ki. A következő sípszóra megállt és ekkor dördült el a lövés, amely helyben marasztalta.

A birtokbavétel és fotózást követően folytatták a vadászatot. Több helyen is sípoltak váltakozó sikerrel, inkább csak a suták reagáltak a gidahangra, a „kíséretükben” több „legény” is érkezett, amelyeket volt alkalmuk alaposan szemügyre venni. Végül nem sokkal 10 óra előtt pillantottak meg egy „fül alatti”, fiatal bakot a leshelyük alatti suhadásban poroszkálni. Mikor a síp hangjára egy pillanatra megállt, a szálkereszt már a lapockáján pihent. A lövés kissé felcsúszott, a gerincén érte, azonnal tűzben rogyott. Ennél eredményesebb és szebb reggelt nem is kívánhattak volna a vadászok.

Forrás: ZV

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*