fbpx

Farkas pusztított Csomafalván

0

28 juhot ölt meg a feltételezések szerint egy farkas keddre virradóra a gyergyócsomafalvi (Hargita megye, Románia) Tőke Lőrinc gazdaságában – adta hírül közleményben Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

Nincsenek szavaim, hogy mekkora veszteség ért. Hiába a villanypásztor, a kutyák, a farkas hatalmas pusztítást végzett. Megevett egy-kettőt közülük, a többit megölte – számolt be a károsult gazda. Jánosi-Borsos Attila, Gyergyócsomafalva alpolgármester azt is nehezményezte, hogy a tetemeket elszállító cégnek előre kell fizetni.

Jánosi-Borsos Attila, Gyergyócsomafalva alpolgármester azt is nehezményezte, hogy a tetemeket elszállító cégnek előre kell fizetni. „Idén már öt nagy vadkár volt a településen, juhok és szarvasmarhák estek áldozatul. A szomorú az, hogy bent a faluban történnek a károk, nem kint az erdőn, bejárnak a vadállatok a lakott részekre.” – hangsúlyozta Gyergyócsomafalva alpolgármestere. Ezek az állatok tegnap (hétfőn, szerk. megj.) még legelésztek.

Hatalmas veszteség ez az állattartó gazda számára, akinek juhállománya felét egyetlen éjszaka alatt elpusztította a farkas – fogalmazott az eset kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Szerinte, ha a miniszteri rendelet nem abban a formában jelenik meg, hogy az a vadgazdálkodás és a természet számára hozzon előnyös megoldást, akkor nagyon nagy gondok lesznek a hétköznapok tekintetében.

Forrás: szekelyhon.ro

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*