fbpx

Elpusztult hiúzt találtak Bajorországban

0

Nem volt zökkenőmentes a hiúz visszatelepítése Németországban, mert a repatriálási programmal sokan főként állattartók és vendéglátósok nem értettek egyet. A nagymacska elhullásának okai még tisztázatlanok – olvasható a Pirsch nevű német vadászújság oldalán.

A Bajor Állami Környezetvédelmi Hivatal (LfU) sajtóközleményben jelentette be, hogy szeptember 5-én, a Berchtesgadener Landben (Bajorország) elpusztult hiúzt találtak. A vad tetemét meg kell vizsgálni annak érdekében, hogy következtetéseket vonhassanak le az elhullás okáról. Az Oberbayern-South rendőrség sajtóiroda szerint orvvadászat esetén az ügyet továbbítják a rendőrségnek. Amíg ez nem bizonyosodik be, addig a LfU vizsgálja a körülményeket. A vad nem hordott jeladót, pedig a GPS jelek nagyban megkönnyítették volna az eset felderítését.

Luchs-AlusAz állategészségügyi laboratórium, az elpusztult hiúz foltmintázatának összehasonlítása alapján megerősítette, hogy arról a hím egyedről van szó, amely Alus néven vált ismertté és 2015-ben Ausztriából vándorolt át Németországba.

Sajnos a test súlyosan megsérült, egyes testrészeket a Schneizlreuth településen található Saalachsee-ből halásztak ki, ezért a rendőrség feltételezi az idegenkezűséget és megkezdi az ügy széleskörű kivizsgálását a természetvédelmi hivatallal karöltve.

Forrás: jagderleben.de

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*