fbpx

Orvvadászok rendőrkézen

0

Az utóbbi napokban több rabsicokkal kapcsolatos hír jelent meg a rendőrség honlapján:

Őzbakot zsákmányoltak

Vadászati engedély nélkül, egy engedély nélkül tartott puskával lelőttek egy őzbakot a tiszaalpári gyanúsítottak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrse nyomozást indított lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 24 éves tiszaalpári férfi és 16 éves társa ellen.

A személyek a gyanú szerint 2017. szeptember 17-én 18 óra 50 perc körül Tiszaalpár külterületén, a Tiszaalpári Tisza Vadásztársaság területén – vadászati engedély nélkül – egy engedély nélkül tartott puskával lelőttek egy őzbakot, amit a puskával együtt a helyszínen hagytak.

A férfinél megtartott házkutatás során 25 lőszert, a helyszínről pedig a lőfegyvert foglalták le a nyomozók. A gyanúsítottak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek.

A vadásztársaság vadászmestere Kőrös Lajos szerint a trófea értéke 200-250 ezer forint körüli, a vad eszmei értéke azonban meghaladja a 800 000 forintot.

Agaras rabsicok

A két férfi agarakkal vadászott az alsóleperdi erdőben. A Dombóvári Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy dalmandi, valamint egy kaposszekcsői férfi ellen.

A Dalmandi Vadásztársaság munkatársai tettek bejelentést a rendőrségre, mert 2017. szeptember 16-án 17 óra 30 perc körül tetten értek két helyi férfit, akik három agárral vadásztak az alsóleperdi erőben. Az orvvadászok elejtettek és eltulajdonítottak egy 100 000 forint értékű őzet.

A rendőrök a helyszínre mentek, majd a vadásztársaság munkatársainak segítségével intézkedés alá vonták az elkövetőket, akik egy helyi ház udvarán elkezdték a zsákmány feldolgozását. A nyomozók a vadat lefoglalták, majd a 24 éves helyi férfit, valamint 22 éves kaposszekcsői társát előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Az ügyben a további eljárást a Dombóvári Rendőrkapitányság folytatja le.

Forrás: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*