fbpx

Két embert sebesített meg egy medve az erdélyi Fogarason

0

Két személyt megsebesített október 23-án reggel egy medve a dél-erdélyi Fogarason – közölte az Agerpres hírügynökség.

A Brassó megyei (Románia) kisvárosban történt medvetámadásban egy 39 éves férfi, és egy 14 éves lány sebesült meg. A férfit karmolt sebekkel, a lányt karmolásokkal és harapással szállították kórházba, egyikük sérülései sem súlyosak. A fogarasi erdészeti hivatal a múlt héten kérvényezte a város peremén többször látott vad eltávolítását vagy elejtését, az óvintézkedés azonban nem történt meg.

Romániában azt követően sokasodtak meg a medvetámadások, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium tavaly a populációszabályozás céljával történő medvevadászatot is betiltotta. Korábban a tárca évente 400-450 medve elejtésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak. A tárca vezetője szeptember elején adott ki egy miniszteri rendeletet, mely 140 veszélyesnek bizonyult medve terítékre hozását vagy áthelyezését teszi lehetővé. Október közepéig azonban a rendelet alapján benyújtott kérvények egyikét sem bírálta el a minisztérium.

Európában – Oroszország európai részét leszámítva – körülbelül 17 ezer medvét tartanak számon, amelyből több mint 6800 Romániában él. A romániai medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében található.

Forrás: erdo-mezo.hu/dehir.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*